سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سخن گویید تا شناخته شوید که آدمى زیر زبانش نهان است . [نهج البلاغه]

بسمه تعالی

نام :                                           اداره ی کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی                کلاس شعبه : 

نام خانوادگی :                                                     معاونت آموزش ابتدایی

                                         گروه تکنولوژی و گروههای آموزشی دوره ی ابتدایی

نام آموزشگاه :                                    آزمون ماده درسی - نوبت دوم 91                                   مدت آزمون :

 

خانم معلم خندید و گفت: « ببینید بچّه ها شما باید ……کتاب ها و مجلّه های ………خودتان بروید.

آموزگار ادامه داد: « پس، داشتن گوش های سالم در زندگی، خیلی مهم است.

بچّه ها، آیا می دانید چه باید بکنیم تا ……..سالمی داشته باشیم؟

چه خیابان های……….! چه رفت و آمد مرتّبی! این نظم و ترتیب را در خیابان ها، چه کسی ایجاد کرده است؟

ایران خانه ی بزرگ ماست در ایران ……….فراوان وجود دارد، مثل کوه ها، دشت ها، دریاها، جنگل ها، زیارتگاه ها، و بناهای قدیمی.

پدر می گوید: فرزندم، هنر مند باید خوب فکر کند، با دقّت به همه چیز نگاه کند و صبر و ……داشته باشد تا در کارهایش ……شود.

یک نفر راهنما برای ما ……….می کرد. او می گفت:

فردوسی سی سال زحمت کشید تا کتاب …….را نوشت.» بعد هم به ……….فردوسی که در آن جا بود…….. کرد و گفت: « این مجسّمه را استاد ابوالحسن صدیقّی ساخته است.

 

سراغ-مخصوص-دیدنی های-گوش های حوصله مجسّمه ی شاهنامه صحبت منظمّی موفقّ


  
  

 

از آنجایی که آموزش وپرورش یکی از زیر ساختهای اصلی هر جامعه ای جهت رشد، توسعه وپیشرفت شهروندان محسوب می شود.اگر بپذیریم که علوم در تعیین جایگاه فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی یک جامعه نقش مؤثری دارد،آنگاه به اهمیت آموزش علوم و نیز لزوم همگانی کردن آن بیشتر پی می بریم.آموزش علوم و فناوری یکی از پایه های اساسی آموزش وپرورش است که تأثیر مستقیم آن در توسعه ی فرهنگی،اقتصادی،سیاسی،اجتماعی یک جامعه به خوبی مشخص شده است.از مهمترین دست آوردهای علوم در مدارس، آموزش مهارتهای تحقیق در فضای آموزشی کاوشگرانه وپرورش شهروندانی است که دارای آگاهی های لازم بوده تا بتوانند منطقی فکر کرده و آگاهانه تصمیم بگیرند (هارلن،به نقل از عسگری،1387،ص2).

در حال حاضرشیوه های آموزش علوم در بسیاری از کشورها مطابق نیازهای جوامع آنان متحول گردیده است، فقدان کار آمدی شیوه های سنتی علم آموزی در پاسخگویی به نیازهای دنیای کنونی حداقل در بحث های نظری مورد تأیید همگان قرار گرفته است،به این ترتیب این دیدگاه مطرح می شود که مدارس با استمراراستفاده از روشها و برنامه های معمول، هرگز قادر به هماهنگ نمودن دانش واطلاعات فراگیران با تغییر وتحولات فزاینده ی جهان امروز نخواهند بود.از آن جایی که یکی از اهداف مهم آموزش عمومی در هر کشوری پرورش شهروندانی کنجکاو،پرسشگر ودارای سواد علمی , فناورانه است. طرح آموزش علوم چند سالی است که وارد نظام آموزش عمومی شده است(عسگری، 1387،ص3). بررسی سیر تحول اهداف برنامه ی درسی علوم در مدارس کشور نشان می دهد که در برنامه ریزی های درسی تغییروتحولاتی صورت گرفته ولی با توجه به تمرکز نظام آموزشی کشور و اقتدار معلم در اجرای برنامه های درسی و عدم توجه به علایق ونیازهای دانش آموزان در کلاسهای درس و ارزشیابی از دانش واطلاعاتی که معلم در اختیار آنان قرار می دهد وبا توجه به پزوهشهای انجام شده،فاصله ی زیادی میان اهداف وشیوه های اجرا وجود داشته،در وضعیت کنونی اغلب دانش آموزان ما فاقد مهارتها ونگرشهای ضروری هستند به عبارت دیگر برنامه ی درسی علوم در عمل نتوانسته است به هدف اصلی خود یعنی یادگیری مادام العمر و سواد علمی ـ فناورانه برسد.بنابراین لازم است در آموزش علوم برای کودکان، شیوه ایی اتخاذ گرددکه ذهن دانش آموزان همانند ظرفهایی خالی، که در انتظار پر شدن از دانش و معلومات است فرض نگردد و معلم در فرآیند یاددهی ـ یادگیری، همواره راهنمای دانش آموزان خود در حل مسایل بوده، وبا توجه به توانایی وپیشرفتهای خودشان در طول زمان یادگیری ودر مقایسه با خودشان نه در مقایسه با دیگران ارزشیابی به عمل آورده و باعث تقویت ورضایت خاطر آنان شود.

 

 

 

 

 


  
  

بزرگترین قاتل قرن 21 +عکس

گزارشی از چگونگی نابودی مغز انسان توسط اینترنت؛اینترنت به یکی از مهمترین ابزار روز تبدیل شده است و به شما این اجازه را می دهد تا در دنیای بسیار بزرگ آن قدم بزنید و به نقاط مختلف دنیا سر کشی کنید.به گزارش گروه خواندنی های مشرق، شاید پس از خواندن این مطلب دیگر سعی کنید کمتر از اینترنت استفاده کنید اما بهتر است ابتدا تا به انتهای آن را مطالعه کنید.این روزها در بیشتر جوامع پیشرفته مشکل اعتیاد به اینترنت در حال رشد و گسترش است و باعث شده است که کشورهای متفاوت در پی حل این مشکل باشند و از آن به عنوان یکی از بزرگترین معظلات جامعه صحبت کنند.بنا به تحقیقات به عمل آمده توسط محققان که در سایت ForensicPsychology منتشر شد مردم دنیا بیش از 35 بیلیون ساعت را در ماه صرف گشتن در اینترنت می کنند و البته مهمترین مشکل در اینجا این است که این افراد تنها برای یک کار ساده وارد اینترنت نمی شوند.

بیشتر افراد بعد از وارد شدن به اینترنت به انجام کارهای مختلف می پردازند و چندین سربرگ باز می کنند و در یک لحظه هم خبرها را چک می کنند هم به ایمیل خود سر می زنند و همچنین در حال انجام کارهای دیگری هستند. این کار باعث می شود تا میزان استرس در افراد بالا رفته و همچنین خلاقیت های ذهن را نیز به اندازه بسیار زیادی پایین می آورد.اما در اینجا این مسئله مهم است که چگونه اینترنت می تواند مغز ما را نابود کند؟بهتر است از ابتدا این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم و آن را پردازش کنیم تا بتوانیم به یک نتیجه درست برسیم.جمعیت افرادی که از اینترنت استفاده می کنند در سراسر دنیا بسیار متفاوت است و تقریبا می توان آن را به بخش های مختف تقسیم کرد. در این میان مردمی که در آمریکای شمالی زندگی می کنند بیش از 80 درصد از جمعیت استفاده کنندگان اینترنت را تشکیل می دهند و بعد از آن ها کاربران اروپا و آسیای مرکزی، آمریکای لاتین، شرق آسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا و جنوب آسیا جمعیت تمام استفاده کنندگان اینترنت را تشکیل می دهند.
با توجه به این جمعیت استفاده کننده از اینترنت مردم در طول یک ماه بیش از 35 بیلیون ساعت را صرف گردش در اینترنت می کنند. بر حسب تحقیقات انجام شده این عدد نشان می دهد که در حدود 61 درصد از کاربران اینترنت به آن معتاد شده اند.در این مدتی که شما از اینترنت استفاده می کنید ممکن است سربرگ های متفاوتی را باز کنید که در میان آمار نشان می دهد که نزدیک به پنج درصد از کاربران اینترنت یک یا دو سربرگ باز می کنند و بیش از 30 درصد از کاربران بین سه تا چهار سربرگ باز می کردند و این آمار به مرور کاهش پیدا می کند اما بازهم تقریبا دو درصد از کاربران اینترنت بیش از 10 سربرگ باز می کنند.
در این زمان شما به طور نامنظم از مغز خودتان کار می کشید و به آن در نابود شدن کمک می کنید و آن را از بین می برید در زیر می توانید مدل مغزتان را مشاهده کنید.
این باعث می شود تا میزان استرس شما بالا رفته و همچنین قدرت تصمیم گیری شما به مقدار زیادی پایین آمده و دیگر نمی توانید به طور دقیق تصمیم گیری کنید و خلاقیت شما نیز بسیار کاهش پیدا می کند.گوگل یکی از عوامل نابودیبه طور روزانه بیش از 7.2 بیلیون نفر روزانه از این سایت بازدید می کنند و بیش از 3 بیلیون جمله نیز در این سایت جستجو می شود و به نوعی گوگل درحال جایگزین کردن مغز ما با موتور جستجوی خودش است.
در گذشته منابع اطلاعاتی مردم بسیار محدود بوده اند و برای جستجو به کتاب های منبع مراجعه می کردیم این کار باعث می شد تا برای جستجو وقت بگذاریم و در ادامه شما خودتان را مجبور می کردید تا این اطلاعات را به حافظه بسپارید ولی این روزها با استفاده از گوگل شما تنها به راحتی در این سایت جستجو می کنید و دیگر خود را مجبور نمی کنید تا آن را به حافظه بسپارید چرا که می دانید اگر بار دیگر به آن نیاز داشته باشید می توانید به راحتی آن را بدست آورید.بر حسب آخرین تحقیقاتی که انجام شده است معتادان به اینترنت بسیار زیاد هستند و بیش از 2.5 درصد از آن ها افسرده می شوند. اما مهمترین نکته در این مورد این است که اینترنت می تواند تا 20 درصد از سلول های خاکستری مغز شما را از بین ببرد


  
  

 

نظریه آزوبل

 

 

نظریه آزوبل تلاشی است شناختی برای توضیح یادگیری کلامی معنادار . این نظریه بطور عمده سعی میکند به قوانینی در مورد یادگیری کلاسی دست یابد .

 

از نظر آزوبل معنـا مستــلزم وجود رابطه میان مواد جدید و مواد

قبـلی ( ساختمان شناختی) است . ساختمان شناختی متشکل از سلسله ای از مفاهیم ( زیرگروه سازها ) است که ترتیب آنها تا حد زیادی مانند ترتیب مقوله ها در نظام رمزگردانی برونر است .

 

رویکردهای اکتشافی به یادگیری از فراگیرنده می خواهد با کشف روابط میان مفاهیم و اصول به اطلاعات ساختار بدهد . در آموزش توضیحی ( یادگیری دریافتی )، مطالب به شکل نهایی تدریس می شود .

 

برونر که طرفداررویکرد اکتشافی است ، می‌گوید که اکتشاف به ایجاد رمزهایی می انجامد که کلی ترند و در نتیجه میزان بالاتری از انتقال و یادآوری طولانی تر را درپی دارد . همچنین انگیزش را افزایش می دهد و به رشد مهارتهای حل مسأله می انجامد .

 

یـادگیری اکتشـافی ( و فراگیـری رمزهای کلی ) تحت تاثـیر چهار عـا مل اسـت : آمـایه ( گرایش به یادگیری به شیوه ای   خاص ) ، وضعـــیت نیاز ( میزان انگیختگی ) ، تســلط بر جزئیـات ( مقدار جزئیات و میزان جزئی بودن آن ) ، و تنوع آموزش ( شرایط گوناگونی که در آن یادگیری صورت می گیرد ) .

 

برونر از برنامه درسی گردشی ، تدریس موضوعهای مشکل در شکلی ساده شده اما درست به دانش آموزان ، تدوین برنامه درسی حول موضوعها و اصول محوری ، تشویق دانش آموزان به حدس زدن مستدل و استفاده از وسایل کمک آموزشی دفاع می کند .

 

مهمترین فن آموزشی مبتنی بر نظریه آزوبل استفاده از پیش سازماندهنده هاست ـ مفاهیم بسیار کلی که پیش از درس ارائه     می شوند و هدف از آنها به خاطر آوردن دانستنیهای مرتبط و روشن کردن روابط میان مطالب جدید و قبلی است .

 

روشهای اکتشافی و تدریس توضیحی با هم مانعه الجمع نیستند .آزوبل میگوید که اکتشاف ممکن است برای تدریس در کلاسهای پایین تر ، آزمودن معنادار بودن مطالب و حل مسأله حتمی کردن انتقال یادگیری و ایجاد انگیزش درونی مفید باشد .

 

 


  

یا علی رفتم بقیع اما چه سود

هر چه گشتم فاطمه آنجا نبود

یا علی قبر پرستویت کجاست

آن گل صدبرگ خوش بویت کجاست

هرچه باشد من نمک پروردهام

دل به عشق فاطمه خوش کرده ام

حج من بی فاطمه بی حاصل است

فاطمه حلال صدها مشکل است .


  
  

 

نظریه شرطی سازی پاولف

آنچــه امروز به نظریه ی شرطی سازی پاسخگر، کلاسیک یا      پاولفی شهـــرت دارد از پژوهشهای دانشمند روسی به نــام ایـوان پترویچ پاولف است که در آغاز قرن بیستم میلادی انجام گرفت . پاولف پژوهش های اولیه خود را با بازتاب ها و تاثیر تجارب یادگیری بر آنها انجام داد بنا به تعریف ، بازتاب به رابطه ساده بین یک پاسخ عضلانی یا غددی و محرکی که از طریق تاثیر گذاری بر یکی از اعضای حسی آن پاسخ را تولید می کند گفته می شود .

 

در اینجا پیشنهادی را که وولفولک (1978) با الهام از نظریه شرطی سازی در کتاب روان شناسی پرورشی خود برای مقابله با اضطراب امتحان ارائه شده است را نقل می کنیم :

 

اگر دانش آموزان شما با دیدن ورقه امتحانی دچار اضطراب     می شوند و این اضطراب عملکرد آنها را تضعیف می کند ابتدا برای مدتی به طور روزانه تعدادی امتحان که نمره آنها را به حساب نمی آورید به دانش آموزان بدهید اگر متوجه شدید که از اضطراب آنها کاسته شد و عملکردشان بهبود یافت ، امتحان روزانه را به امتحانات هفتگی تبدیل کنید اگر باز هم متوجه شدید که این تدبیر تدریجا سبب کاهش ترس و اضطراب دانش آموزان شد و عملکردشان را به نحو چشمگیری بهبود بخشید به این کار ادامه دهید و نمره ی دانش آموزان را در این امتحانات به حساب آورید .

 

شرطی کردن کلاسیک گاهی برای توضیح یادگیری پاسخ های هیجانی مفید است. از این رو معلمان باید بداننددر مدرسه چه چیز با چه چیز جفت می شود تا موقعیت هایی را که هیجان های مثبت ایجاد می کند افزایش دهند و موقعیت هایی را که احساسات منفی بوجود می آورد کاهش دهند .

 

رفتارگرایی واتسون بر این اصل مبتنی است که یادگیری حاصل شرطی شدن کلاسیک بازتاب های ساده می باشد . می توان واتسون را طرفدار وجود بازتاب های شرطی و محیط نگری دانست ، عقیده به این که تفاوت های فردی حاصل تجربه است نه وراثت . نظریه شرطی شدن کلاسیک واتسون ممکن است به توضیح یادگیری بعضی نگرش ها و واکنش های هیجانی و نیز بعضی مهارت های ساده کمک کند .

 

به نظریه گاتری نظریه یـادگیری یک کوششی گفته که مبتنی است بر تداعی از طریق مجـاورت . گاتری معتقد بود که   عادت ها هرگز از بین نمی روند اما می توانند به سه روش جای خود را به عادت های دیگری بدهند :

 


  

روش آستانه ، روش خستگی و روش محرک های نا همساز :

 

ثرندایک با ارئه قانون اثر مفهوم تقویت را به نظریه یادگیری وارد کرد . قانون اثر می گوید : پاسخ هایی که رضایت در پی داشته باشند با محرک هایی که پیش از آنها آمده است پیوند می یابند .از نظر ثرندایک یادگیری عبارت است از حـک شدن پیـوند های محرک پاسخ ، فراموشی عبارت است از زدوده شدن پیوندها .

انتخاب پاسخ تحت تاثیر تقویت قبلی است ، اما وقتی یادگیری قبلی وجود نداشته باشد به صورت آزمایش و خطا خواهد بود . انتخاب پاسخ هایی که آزموده می شود ممکن است تحت تاثیر آمایه ، عناصر غالب باشد . به نظر ثرندایک ، یکی از هدف های مهم تعلیم و تربیت ، آموزش به منظور انتقال ( تعمیم ) و تاکید بر روابط میان مفاهیم است . وی همچنین بر اهمیت آمادگی دانش آموزو تقویت تاکید می کرد و قبول داشت که تنبیه تاثیرمحدودی دارد .


  

*       گام ها و راه های تغییر یا اصلاح برنامه ی درسی:

*    گفته شده است که : با تغییر نیازها و رجحان های دانش آموزان برنامه ریزان و رهبران آموزشی باید در محدوده ی زمانی منطقی ، تطبیق های لازم را در برنامه ی درسی انجام دهند .

*    از آنجا که فرصت در اختیار برای اصلاح برنامه های رسمی ، به طور معمول ، بسیار کم است و هزینه های زیادی را هم در بر دارد ، پیشنهاد قابل اعمال آن است که از نظر سوزا پیروی کنیم و برنامه های جدید را بر مبنای واحد های معلم دانش آموز پرداخته تنظیم کنیم .

*    این روش هم مقرون به صرفه تر و کم هزینه تر است و هم می توان به طور دوره ای آن را تجدید نظر کرد.

*    راههای متعدد و گوناگونی برای اصلاح برنامه ی درسی وجود دارند.

*    روشی که سوزا پیشنهاد می کند و به عقیده ی او متناسب با رجحان های یادگیری دانش آموزان قرن بیست و یکم و در جهت تامین نیاز های آنان است ، بر مبنای سه راهبرد استوار است که از علم عصب شناختی برگرفته شده و عبارت اند از:

         حذف مطالب غیر لازم و زائد:

         « به دلایلی نامعلوم ، ما از قانون نانوشته ای در حرفه ی آموزشی خود پیروی می کنیم که طی تمام مدت تاریخ برنامه ریزی درسی ، ما را از حذف هر مطلبی منع کرده است.

         بنابر این اولین گام در تجدید نظر و اصلاح برنامه ی درسی این است که خود را از شر مطالب غیر لازم و زائد خلاص کنیم.»

         پیوند عناصر مرتبط با هم:

         پیوند دادن توسط حافظه ی فعال صورت می گیرد که یک مجموعه داده را به عنوان یک مورد واحد می پذیرد.

         هر اندازه شخص بتواند در یک زمینه اطلاعات بیشتری را به هم بپیوندد ، به همان اندازه در حل مسائل مجرب تر می شود.

در جریان تجدید نظر یا اصلاح برنامه ی درسی ، ویژگی های شاخص همه ی مفاهیم مورد یادگیر ی باید مشخص شود و هر کجا مفهومی معرفی می شود ، باید ویژگی های بارز و شاخص آن ها به صورت یک جزء غیر قابل تفکیک ارائه شود.



  

این هفت بنای باستانی از آن جهت برای مردم بسیار عجیب به نظر می رسند که انسانهای قدیم آنهارا با کمک ابزارهای بسیار ابتدایی بنا نهاده اند وکاری ما فوق دانش روزگار خود انجام داده اند.

اهرام مصر
ساختن اهرام در سرزمین مصر به فرمان فرعونها از سه هزار سال قبل ازمیلاد مسیح آغاز شد (حدود 5000 سال قبل) وآخرین آنها در سال 1800 قبل ازمیلاد به پایان رسید هر فرعون برای خود هرمی می ساخت تا آرامگاه ابدی او باشد تا به اعتقاد مصریان زمانی که روح به بدن پادشاه برمیگردد بتواند در بدن اوکه مومیایی می شد جای بگیرد وفرعون د وباره بتواند زندگی را ازسر بگیرد وبه همین علت معمولا بدن مومیایی شده فرعون را تابوتی که به شکل صورت او ساخته شده بود قرار می داد ند ودر کنارش مجموعه ای ازلوازم زند گی - خوراک - پوشاک و حتی کشتی اختصاصی اش را دفن می کردند هر هرم طی دهها سال و توسط صد ها هزار برده ساخته می شد.

 

 

قدیمی ترین هرم مصر در ناحیه ساکارا قرار دارد وبزرگترین و کامل تر ین هرم که جزو عجایب هفتگانه به شمار می رود هرم خئوپس است که که در نزدیکی جیزه قرار دارد این هرم در حد ود 13 جریب زمین مساحت دارد و ارتفاع اصلی آن 148 متر بوده که به مرور زمان به 138 متر کاهش پید ا کرده است.

باغهای معلق بابل
گفنه می شود که این باغها توسط بخت النصر ساخته شد وی بعد از ویران کردن معبد سلیمان در محل بیت المقدس کنونی در سال 600 قبل از میلاد این باغهای معاق را برای ملکه خو د که د ختر هوخشتر پادشاه قدرتمند ماد بود بنا کر د این باغ 5 طبقه داشت هر طبقه با 15 متر فاصله بر روی طبقه زیرین ساخته شده بود و در هر طبقه گلها وگیاهان فراوانی را کاشته بودند وشاید از آن جایی که شاخ وبرگ درختان به سمت طبقه های زیرین آویزان می شده آن را باغهای معلق گفته اند البته باید اضافه کرد کشور بابل در منطقه عراق کنونی واقع بود.

مجسمه زئوس
مجسمه زئوس در سال 435 قبل از میلا د در شهر المپیا ساخته شد شهری که بازیهای المپیک از آنجا آغاز شد این مجسمه که شاهکاری از هنر و دانش بشری بود به نشانه احترام وپرستش زئوس که به اعتقاد یونانیان خدای خدایان بود بر پا شده بود جنس مجسمه از سنگ مرمر خالص بود وبرای تزئئن بخش های گوناگون آن از طلا وعاج استفاده کرده بودند و بلندای آ ن به 13 متر می رسید این شاهکار هنری بر اثر جنگهای گوناگون به کلی از بین رفت.

معبد دیانا
این معبد 550 قبل از میلا د مسیح در ناحیه افه سوس در ترکیه کنونی ساخته شد ساخت این معبد آنقد ر مهم بود که مردم شهرهای گوناگون با فرستادن هدایایی در ساحت آ ن شرکت کرد ند و پس از تکمیل از تمامی نقاط برای زیارت آن می آمد ند طول و عرض معبد 130 در 69 متر بود و 27 ستون از مرمر خالص سقف آن را نگه می داشت که هر کدام از این ستون ها حدود 19 متر ارتفاع داشتند ولی در سال 365 بعد از میلاد اروس توستن فقط به خاطر کسب شهرت وقد رت این بنا را به آتش کشید اما بعد مدتی آنرا تعمیر کردند و تالار جدیدی برای آن ساختند وسرانجام به فرمان نرون آن جا را به کلی ویران ساختند.

مجسمه آپولو
گفته می شود که مجسمه آپولوکه یکی از خدایان یونان قدیم بوده است درنزد یکی آسیای صغیر و در مدخل خلیج رودس برپا شده بود این مجسمه از جنس برنز و به ارتفاع 30 متر ساخته شده بود نصب این مجسمه بر روی زمین از شاهکارهای معماری محسوب می شده و مخصوصا حالت ایستاده آپولو در حالی که پاهای خودرا باز کرده بسیار جالب بوده است اما مجسمه در سال 224 قبل از میلاد مسیح بر اثر یک زلزله شدید سرنگون شد و تا سالیان درازی به همان ترتیب بر روی زمین باقی ماند پس از مدتی مردم برای استفاده از فلز برنز بدن مجسمه تکه های آن را جدا کردند تا آنکه بالاخره چیزی از آن باقی نماند.

آرامگاه ماسولوس
در سال 352 قبل از میلاد هنگامیکه ماسولوس پادشاه کاریس در ترکیه کنونی درگذ شت آرامگاه باشکوهی از مرمر خالص برای اودر شهر هالیکارناس بنا کرد ند این ساختمان چهار گوش و محیط آن 140 متر بود و سقفی هرمی شکل داشت که بر روی تعدادی ستون استوار بود و بر بالای آن مجسمه کالسکه پیروزی با چهار اسب که شاه وملکه بر آن سوار بودند نصب دیده می شد بلندی این مقبره به بیش ار 40 متر می رسید و بارها توسط اعراب و بربر ها مورد حمله قرار گرفت تا اینکه به سبب زلزله شدیدی از بین رفت اما در قرن نوزده میلادی بخشهایی از کشف گردید که هم اکنون در موزه بریتانیا نگهداری می شود.

فانوس دریای اسکندریه
شاید قابل استفاده ترین این بناهای هفتگانه چراغ دریایی بود که در بندر اسکندریه مصر برپا شده بود این بنا 200 پیش از میلاد مسیح توسط یکی از فراعنه وبرای تقدیم به یکی از خدایان برپا شده بود این ساختمان که بر بالای آن کوهی از آتش برپا می شد وظیفه راهنمایی کشتی ها را داشت و در حقیقت اولین چراغ دریایی جهان بوده است این فانوس دریایی تا 600 سال به خوبی انجام وظیفه کرد تا آنگه سر انجام بر اثر زلزله ای کاملا از بین رفت.




  
   1   2   3   4      >