سفارش تبلیغ
صبا ویژن
در قرآن درمان بزرگترین درد هست : درد کفر و نفاق و گمراهی وسرگشتگی [امام علی علیه السلام]

خصوصیات کودکان در دوره ی ابتدایی:

دوره ی ابتدایی آغاز آموزش رسمی کودک است ، کودک در این دوره علاوه بر یادگیری مهارتهای پایه (خواندن ، نوشتن وحساب کردن ) علاقمند است هر کاری را خودش تجربه کند از مهمترین خصوصیات دوره ی ابتدایی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

خصوصیات جسمانی :

رشد جسمانی در دوره ی ابتدایی کندتر از دوره های قبل بوده و تفاوتهای کمی وکیفی به چشم می خورد. در این دوره از رشد پسران بیشترین رشد را در بافتهای ماهیچه ایی ودختران در بافتهای چربی دارند. از آن جایی که سلامت جسمانی در سازگاری عاطفی و اجتماعی کودکان مؤثر است .در این دوره کودکان پرانرژی وفعال بوده وچون برای اولین بارمجبورمی شوند مدت زمان زیادی یک جا بنشینندانرژی خود را به صورت عادات عصبی چون جویدن مداد،مکیدن انگشت ،پیچ دادن مو وبیقراری نشان می دهند.آنان د ر اثرفعالیتهای بدنی و فکری زیاد زود خسته می شوند،بنابراین معلمان بایستی بعد از انجام فعالیتهای جسمی وذهنی زیاد ،فعالیتهای آرامی ،نظیر نقاشی و کارهای هنری را در نظر بگیرند.

خصوصیات  حرکتی :

به موازات رشد عصبی ـ عضلانی ،قدرت بدنی کودک افزایش می یابد وحرکات او هماهنگ وموزون می شود وانجام دادن اعمال پیچیده تر به طور منظم میسر می گردد.پسران در فعالیتهایی نظیر پرش وپرتاب توپ،که به کاربرد ماهیچه های درشت نیاز داردمؤفق تر از دختران که ماهیچه هایی ظریف دارند می باشند.

خصوصیات ذهنی:

رشد ذهنی کودک در این دوره در مرحله ی عملیات محسوس قرار دارد.که در آن فعالیت کودک با محیط،عینی ومحسوس بوده و کودک توانایی انجام اعمال منطقی را کسب کرده ومفهوم بقای ماده ،عدد،وزن ،حجم وتوانایی طبقه بندی کردن را پیدا میکند.در این دوره از رشد می توان با استفاده از دروسی مثل علوم ،مفهوم علیت رادر کودکان پرورش داد.دراین دوره کودکان کنجکاو بوده و علاقه ی زیادی به یادگیری داشته و حرف زدن بادوستان خود رابه نوشتن ترجیح می دهند .

 

رشد عاطفی :

کودک برای جلب توجه به تقلید از رفتار اطرافیان وهمانندسازی با آنان می یپردازد،ترس ،حسادت ،رقابت وپرخاشگری بین کودکان دوره ی ابتدایی شایع است ودر هر مورد باید به طریقی مناسب برخوردشود؛درغیر این صورت کودک متوسل به رفتارهای مزاحم شده ،که عملکرد او را مختل می کند.در این دوره وقتی کودکان قدرت لغات را کشف کردند برای جلب توجه سعی در استفاده از کلمات رکیک را دارندآنان می دانند که دیگران در برابراین کلمات از خود عکس العمل نشان می دهند ولی دقیقاً نمی دانند چرا، بنابراین در چنین مواقعی نخستین عکس العمل معلم در مقابل کلمات رکیک ،نشنیده گرفتن آن باید باشد تا به دلیل فقدان اهمیت و تقویت این حرکت دوباره تکرار نشود.

رشد اجتماعی:

رشد اجتماعی کودک در دوره ی ابتدایی بسیار سریع است،ومعلمان وهمبازیهادر آن نقش مهمی دارند.کودک در مدرسه علاوه بر آموخته های خانواده ،مطالب جدیدوروش زندگی را می آموزند.مدرسه ،اجتماعی شدن کودک را تسریع می کند،روابط اورا با دیگران گسترش می دهد ،روش حل مسأله وانجام دادن صحیح امور رابه کودک می آموزد ومهارتهای ذهنی اوراتقویت می کند؛از این رو معلم باید با کودک رفتار مسئولانه ومحبت آمیزی داشته باشدتاکودک باعلاقه واشتیاق در مدرسه حاضر شده واورا الگو قرار دهد.در این دوره بازیهای گروهی مورد توجه قرار می گیردوروحیه ی کلاس قویتر می شود،شیدایی وقهرمان پرستی در این دوره قویتر است.

رشد اخلاقی :

در این دوره ،کودک پذیرش مقررات اجتماعی وقضاوت در مورد خوبی وبدی رفتاراطرافیان را آغاز می کند.کودک به هماهنگ شدن با معیارهای اخلاقی دیگران علاقمند است ؛زیرابه آن وسیله می خواهد رضایت آنان را به دست آوردودختر یا پسر خوبی قلمدادشود.خانواده ومدرسه در این دوره از رشد اخلاقی کودک سهم مهمی دارند.بنابراین باید بین مدرسه و خانواده ارتباط منظم ودائمی وجود داشته باشد و ارتباط آنهابا کودک به طور هماهنگ انجام پذیرد.