ر اساس آمار رسمی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران اکنون بیش از 2 میلیون و 738هزار نفر در کشور بیکار هستند که یک میلیون و 97 هزار و 864 نفر را جوانان 15 تا 24 ساله و یک میلیون و 824 هزار و 636 نفر را جوانان 15 تا 29 ساله، به خود اختصاص داده اند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در صورتی که زمینه سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، برای توسعه اشتغال فراهم نشود، بدون تردید بر خیل بیکاران افزوده خواهد شد.
مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود تاکید بر تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی داشتند و تمام مسئولان را به حمایت از ایجاد اشتغال که تنها در سایه تولید ملی امکانپذیر است، تشویق فرمودند.
اکنون حدود 60 درصد بیکاران کشور را جوانان سنین 15 تا 29 سال تشکیل می دهند و 40 درصد بیکاران کشور در سنین 15 تا 24 سال قرار دارند.
رییس کمیسیون فضای کسب و کار، کارآفرینی و مقررات اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن تهران گفت: مسئولان ما باید به این باور برسند که به جز حمایت از بخش های مولد کشور جامعه نمی توانند به اهداف مورد انتظار مقام معظم رهبری در بخش اشتغال دست یافت.
"احمد پورفلاح" در گفت وگو با خبرنگار ایرنا استان تهران افزود: اگر مسئولان می خواهند پیام امسال مقام معظم رهبری تحقق یابد، باید زیر ساخت های لازم را برای تولید کنندگان فراهم کنند تا در سایه رونق تولید نرخ بیکاری نیز کاهش یابد.
کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه انجمن های اسلامی اصناف و بازار افزود: افزود: مسئله مهم آن است که در تحقق حمایت از تولید ملی تمام مسئولان وظیفه دارند در جایگاهی که قرار دارند، به حمایت از تولید داخلی بپردازند.
دبیرکل جمعیت اسلامی حامیان مردم نیز گفت: اکنون که توجه مقام معظم رهبری نسبت به ادامه جهاد اقتصادی و احیای تولیدات داخلی معطوف است، مسئولان باید در سال جاری با حداکثر توان در این مسیر قرار گیرند تا بدین ترتیب مشکل بیکاری کاهش یابد.
"محمدحسین عبدالخالقی" نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا استان تهران افزود: مسئولان باید با عدالتخواهی و نظم، امور را به انجام برسانند چرا که احیای تولید به حاکمیت اقتصادی بیگانگان منجر نخواهد شد و احیای تولید، ایجاد کار و اشتغال ملی خواهد بود.
بر اساس گزارش طرح آمارگیری سال 87 که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته است، از مجموع بیکاران کشور 70درصد را مردان و 30 درصد را زنان تشکیل می دهند.
پایین بودن نسبت جمعیت زنان بیکار به مردان، نشان می دهد بازار کار کشور همچنان شرایط مطلوبی برای پذیرش زنان ندارد زیرا با توجه به افزایش تعداد زنان در دانشگاههای کشور (بیش از 60 درصد) انتظار می رود این میزان نیز در مراجعه به بازار کار کشور رعایت شود.
گسترش تفکر کارآفرینی و ایجاد راهکارهایی که افراد بتوانند بدون تکیه بر دولت به ایجاد اشتغال برای خود و همچنین دیگر افراد جامعه مبادرت کنند، می تواند در توسعه اشتغال در کشور موثر باشد اما شکی نیست این مهم نیاز به ایجاد ساختارهایی در جامعه دارد که بدون آن نمی توان، مبادرت به توسعه تفکر کارآفرینی کرد.
ایجاد بنگاه های کوچک، به منظور توسعه اشتغال، تفکری است که باید در میان برنامه ریزان و مسئولان حوزه اشتغال نهادینه شود و اقتصاد کشور خود را از رهایی به اقتصاد تک محصولی رها سازد.
یکی از ائمه جمعه استان تهران تنظیم روابط کارگر و سرمایه گذار و رفع احساس ناامنی را بین این دو موجب شتاب رونق اقتصادی کشور و جذب سرمایه های ملی در راستای تولید و ایجاد اشتغال دانست و خاطرنشان کرد: کارگر، سرمایه گذار، مصرف کننده و دولت شاخه های اصلی پیشرفت اقتصادی کشور هستند و هریک سهم بسزایی در این امر دارند.
حجت الاسلام علاءالدینی اتخاذ تدابیر لازم برای جلب اعتماد سرمایه گذاران داخلی و ارزش قایل شدن برای سرمایه گذاران کشور را در جذب سرمایه های داخلی موثر دانست و ابراز امیدواری کرد با جذب بهینه سرمایه ملی و ترغیب مصرف کنندگان به کالاهای داخلی و بررسی و حمایت همه جانبه از ارکان مختلف تولید ملی بتوان شاهد شکوفایی اقتصادی ایران اسلامی و افزایش نرخ اشتغال در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی بود.
خبر گزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)