سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه مجادله به باطلش فراوان شود، کوری اش از حقیقت ماندگارشود . [امام علی علیه السلام]

ابزارهای گردآوری داده ها: 

 

پژوهش روایی در علوم اجتماعی نوعی روایت تجربی است که در آن داده های تجربی در کار پژوهشی نقش محوری دارند. در زیر گزیده هایی از چند مورد مطالعات روایی آورده می شود( شورت، 1991):

 

1- یادداشتهای میدانی از تجربه های مشترک

گزارشهای میدانی که از طریق مشاهده شرکت کنندگان در عرصه عملی مشترک گردآوری می شود، یکی از ابزارهای اولیه کار پژوهش روایی است( کلاندین، هافمن، 1988).

2- دفترچه یادداشت های روزانه

یادداشتهای روزانه شرکت کنندگان در صحنه عملی، یکی دیگر از منابع داده ها در پژوهش روایی است. دفترچه یادداشتهای روزانه را هر دو گروه شرکت کنندگان پژوهشگران و کاروزان- می توانند فراهم سازند.

 

3- مصاحبه ها

یکی دیگر از ابزارهای گردآوری داده­ها در پژوهش روایی، مصاحبه ساختارنیافته است. مصاحبه میان پژوهشگر و شرکت کننده برگزار می­شود، مصاحبه بخشی از گزارش روایی در حال انجام را تشکیل می­دهد.

4- داستان گویی

نمونه های برجسته فراوانی از کاربرد داستانهای زیسته افراد به منزله منابع داده ها در پژوهش روایی می توان یافت.

5- نامه نگاری

نامه نگاری شیوه­ای از ورود به گفتگوی مکتوب میان پژوهشگر و شرکت کنندگان و مورد دیگری از منابع داده­ها در پژوهش روایی است. از دید بسیاری از روایت شناسان، نامه نگاری شیوه­ای از ارائه تفسیر روایی موقت و پاسخگویی بدان است( کلادینین، 1986).

6- نوشته­های خودزیست نگارانه و زیست نگارانه

یکی دیگر ازمنابع داده­ها در پژوهش روایی خود زیست نگاریها و زیست نگاریهاست. خود زیست نگاریها گاه در داستان هایی ظاهر می شوند که آموزگاران بازگو می کنند یا در خود زیست نگاریها متمرکزترند.

7- منابع دیگر داده­های روایی

پژوهندگان روایی از منابع داده­های دیگری نیز بهره می­گیرند. اسناد و مدارکی مانند برنامه­های کلاسی و خبرنامه­ها، نوشته­هایی مانند قواعد و اصول، عکس برداری، استعاره و دامنه­های شخصی همه منابع بالقوه داده­های پژوهش روایی­اند   (شورت، 1991).